A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Семінар-практикум вчителів 2-го класу

Дата: 03.02.2020 09:08
Кількість переглядів: 12

Виховати  компетентного, творчого учня може лише компетентний і творчий учитель. Тому педагоги знаходяться в постійному творчому пошуку. Розуміючи важливість і складність проблем, що постають перед ними, учителі працюють над удосконаленням освітнього процесу. Саме з цією метою 30 січня 2020 року на базі Соловіївськоїї загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів проведено семінар-практикум для вчителів 2-х класів Брусилівської ОТГ «Впровадження  інноваційних форм і методів навчання в освітній процес початкової школи з метою формування всебічно розвиненої особистості в умовах становлення Нової  української  школи».

На початку семінару директор школи Ногачевська Л.В. привітала учасників семінару, розповіла про навчальний заклад, побажала всім  плідної роботи.

Сьогодні ми працюємо в новій українській школі (НУШ), яка має давати учням не лише знання, а й уміння застосовувати ці знання у житті. У такій школі мають прислухатися до думки учнів, вчити їх креативно й критично мислити. Тому інтегрований урок, який об’єднує декілька предметів однією темою, є основним у  НУШ. Учасники семінару відвідали такий урок у 2 класі на тему «Весна» (позакласне читання, українська мова, природознавство), який провела досвідчений педагог Федорчук Зоя Василівна. На  уроці були використані різні форми і методи навчання (асоціативний кущ, кубування, використання цеглинок LEGO, робота в команді).  Вчитель уміло змінювала одну форму роботи іншою, тому учні активно працювали протягом уроку. Інформації за сорок хвилин опрацьовано було дуже багато: весняні місяці, їх послідовність; весняні квіти – ранні, пізні; Леся Українка,  її біографічні дані, сім’я, творчість (учні розказували вірші, читали, демонстрували сценку, працювали з текстами, складали речення, знаходили у творах ознаки весни, порівнювали їх із ознаками осені, давали відповіді на запитання, ставили запитання.). Разом із учнями було підведено підсумок уроку: сплели Лесин віночок за допомогою дівчини-весни,    поговорили про чистоту довкілля.

Гарним продовженням семінару було родинне свято, яке підготувала і провела разом із третьокласниками та їхніми батьками Антоненко Леся Миколаївна.

У ході семінару вчителі-початківці обговорили проблеми, які виникають у процесі роботи із другокласниками, питання атестації та курсової перепідготовки педагогів відповідно до нових нормативних документів.

Учасники семінару переконались, що формування творчих і пізнавальних здібностей молодших школярів розвивається у процесі наполегливої, систематичної діяльності вчителя і учнів.

Брусилівський методичний кабінет висловлює вдячність адміністрації та педагогам Соловіївської ЗОШ І-ІІІ ст. за гарно організований методичний захід.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень