A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Семінар вчителів образотворчого мистецтва

Дата: 17.04.2018 09:12
Кількість переглядів: 4

Вивчення предметів «Образотворче мистецтво» та «Мистецтво» в школі мають велике значення. Вони дають можливість ефективно розвивати в учнів  почуття прекрасного, формувати естетичні смаки, вміння розуміти і цінувати твори мистецтва, пам'ятники історії та архітектури, красу і багатство рідної природи. Ці предмети покликані   формувати естетичне ставлення дитини до оточуючого її світу, трудової діяльності, природи, мистецтва; формувати культуру відносин з людьми.

Допомогти дитині у здійсненні цих завдань мають вчителі як на уроках, так і в позакласній роботі, залучаючи їх до участі у різноманітних конкурсах.      

Долучаючи учнів  до мистецтва, вчителі разом із школярами здійснюють краєзнавчо-дослідницьку роботу, адже Брусилівщина багата на митців, творчих людей, роботи яких відомі далеко за межами України. Питанню «Краєзнавчо-дослідницька робота на уроках образотворчого мистецтва» був присвячений семінар вчителів образотворчого мистецтва, який відбувся 30 березня 2018 року на базі Брусилівського  ЦДЮТ «Мрія.

Керівник семінару Сафронова С.О. звернула увагу вчителів на нову методичну літературу, яку можна використовувати для підготовки та проведення уроків образотворчого мистецтва у 5-7 класах та курсу «Мистецтво» у 8-9 класах відповідно до оновленої програми.

Цікавою була розповідь Світлани Олексіївни про нашого земляка, художника Макаренка Олексія Дмитровича (книга В.Святненка «Брусилівщина в іменах», стор.198-205).

Відвідавши Брусилівський історичний музей ім.І.Огієнка, вчителі мали можливість побачити картини художника-земляка, почути про його творчість.

Екскурсовод  Г.І.Козлова емоційно і цікаво розповіла про  ще одного нашого славного земляка І.І.Огієнка.

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень