A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

LEGO для кожного першокласника Брусилівської громади

Дата: 16.07.2018 09:16
Кількість переглядів: 5

                        

Цього року був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation, в рамках якого фонд безкоштовно забезпечить наборами усі перші класи (близько 17 тисяч шкіл з усієї України) протягом 2018-2019 року.Житомирська область вже отримала свої набори конструкторів.

Використовуючи Lego, вчителі матимуть більше можливостей застосовувати пошукові методи навчання, стимулювати дітей до навчання у більш цікавий та належний для цієї вікової групи спосіб, а діти зможуть краще розвинути логічне мислення, послідовність дій та творче уявлення.

Тренінги для вчителів перших класів будуть проводити тренери  The LEGO Foundation для впровадження ігрових та діяльнісних методів навчання з конструктором.

За словами методиста з початкової навчання обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тамари Трохименко, завдяки таким наборам діти зможуть вчитися і формувати предметні та ключові компетентності на більш високому рівні. Це дуже цікаве і захоплююче заняття, котре розвиває уяву, творчість та мислення. За допомогою наборів «Шість цеглинок» для дітей можна провести цікаві заняття. Наприклад, будувати вежі, не лише традиційним методом, але й в хаотичному порядку, щоб «цеглинки» врівноважували одна одну і спільно тримали конструкцію. Складати літери та різні фігури з конструктора, проводити математичні дії з наглядним прикладом на елементах набору LEGO. Та багато інших видів практичних занять можна проводити з цими конструкторами.  

В Брусилівській громаді будуть забезпечені наборами LEGO Play Box (18 шт.) та Six Bricks (186 шт.)  14 шкіл. І Вже з 1 вересня усі першачки громади вчитимуться з наборами конструкторів LEGO Play Box та Six Brix для освоєння нової методики «6 цеглинок» .


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень