A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Для створеного у громаді інклюзивно-ресурсного центру придбано мультимедійне та комп’ютерне обладнання

Дата: 12.12.2018 09:24
Кількість переглядів: 3

                                   

У 2016-му році Житомирська область, нарівні з Вінницькою, Запорізькою, Харківською та іншими областями була включена у всеукраїнський пілотний проект по впровадженню інклюзивної освіти, який є частиною соціальної програми глави благодійного фонду Порошенка, першої леді країни Марини Анатоліївни Порошенко. Житомирська область стала активним учасником проекту.

 Наш район одним із перших в області на рівні з містами Житомир, Бердичів, Новоград-Волинський, Овруч започаткував інклюзивну форму навчання ще в 2013-2014 навчальному році. Тоді цією формою навчання був охоплений всього один учень з особливими освітніми потребами Брусилівської гімназії ім.Г.О.Готовчиця.

В 2015-2016 н.р. вже два учні нашого району навчалися за інклюзивною формою, в 2016-2017 н.р. – 3 учні, в 2017-2018 н.р. – 7 учнів.

На даний час відкрито 10 інклюзивних класів у  6 закладах загальної середньої освіти Брусилівської  селищної ради, в яких навчається 10 учнів з особливими освітніми потребами.

З метою забезпечення прав дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної, загальної середньої світи шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг, забезпечення системного кваліфікованого супроводу цих дітей 15 червня 2018 року на сесії селищної ради було прийнято рішення про створення в Брусилівській ОТГ комунальної установи «Брусилівський інклюзивно-ресурсний центр» (Брусилівський ІРЦ). Подібні установи функціонують майже в усіх громадах та районах області.

Для оснащення Центру матеріально-технічною базою з державного бюджету було виділено 112205 тис. грн. Станом на грудень місяць 2018 року ці  кошти  освоєні, а саме: придбано меблі (м’які та спеціальні) для дітей з особливими освітніми потребами, а також меблі для облаштування робочих місць працівників  на суму 26607 тис.грн., мультимедійне обладнання на загальну суму 25100 тис. грн., комп’ютерне обладнання на суму 34848 тис. грн. та оргтехніку на суму 25650 тис. грн.  Дані матеріали було придбано згідно Примірного переліку обладнання для оснащення кабінетів інклюзивно-ресурсних центрів, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки № 447 від 03.05.2018 року.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень