A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Андріївські вечорниці в закладах дошкільної освіти

Дата: 17.12.2019 09:30
Кількість переглядів: 6

Місяць грудень приносить багато чудових свят.  Це – Катерини, Андрія, Миколи. Кожне з них має свої звичаї. Великим зимовим святом, особливо важливим для молоді, є день Андрія, який ми вшановуємо  13 грудня.

Напередодні в закладах дошкільної освіти Брусилівської селищної ради   були проведені Андріївські вечорниці. Діти підійшли з великою відповідальністю до його проведення. Це святкове дійство супроводжувалось цікавими українськими народними піснями та жартівливими танцями. Вечорниці пройшли в українському стилі: хата прикрашена вишитими рушниками, стара піч, лави застелені різнокольоровими доріжками, стіл накритий білою скатертиною, дітвора  у вишитому українському вбранні… Розвага  проходили з жартами і сміхом: маленькі господині ліпили вареники та вишивали рушники, а хлопці- ремонтували взуття і перебирали квасолю та лузали кукурудзу.

Наприкінці святкового дійства з печі дістали Калиту, яку червоною стрічкою підв’язали до стелі. Пан  Коцюбинський, підстрибуючи, мусив відкусити шматочок Калити. А потім всі хлопці  - по шматочку, а решту -  розламали і роздали дівчатам та всім присутнім, бо на Андрія обов’язково треба відкусити шматок, щоб на той рік стати здоровішими та сильнішими.

Також було частування варениками, як учасників так і глядачів.

Андріївські вечорниці – це веселе і колоритне дійство, жарти і сміх, які захоплюють всіх.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень