A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

ЕКОЛОГІЧНИЙ ФОРУМ

Дата: 27.11.2018 10:03
Кількість переглядів: 4

 

Педагоги Брусилівщини креативно підійшли до проблеми екологічного виховання особистості, організувавши  семінар,  в роботі якого взяли участь як вчителі, так і старшокласники. Семінар вчителів природничого циклу на тему «Формування екологічної свідомості та культури  школярів засобами освіти»  відбувся 16 листопада 2018 року на базі Брусилівської гімназії ім.Г.О.Готовчиця.

Перша частина засідання була присвячена обговоренню проблем екологічного виховання учнів як на уроках, так і в позакласній роботі. Вчителі ділились досвідом своєї роботи, розповідали про залучення школярів до різних екологічних акцій.

Логічним продовженням цього зібрання був екологічний форум на тему «Екологічні проблеми Брусилівщини», на якому старшокласники шести закладів загальної середньої освіти презентували свої екологічні проекти. Теми обраних проектів є вкрай актуальними для нашого краю:

Брусилівська гімназія ім.Г.О.Готовчиця – «Забруднення навколишнього середовища інвазійними рослинами» (учениця 11 класу Третяк Ірина, вч.Кушніренко Л.П.);

Брусилівська ЗОШ І-ІІІ ст.  №1 – «Дослідження ареалів Брусилівського лісу» (учениця 11 класу Омельчук Вікторія, вч.Тюрменко Н.А.);

Водотиївський НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ліцей» - «Вплив гумату натрію на овочеві культури» (учень 11 класу Басалкевич Дмитро, вч.Хоменко Н.М.);

Морозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – «Вплив сівозміни сільськогосподарських культур на якість грунтів» (учениця 11 класу Гуменюк Софія, вч.Дудін Д.О.);

Приворотська ЗОШ І-ІІІ ст. – «Екологічні проблеми села Привороття» (учениця 11 класу Рибак Катерина, вч.Гуляєва Г.В.);

Хомутецька ЗОШ І-ІІІ ст. – «Проблеми побутового сміття села Хомутець» (учениця 11 класу Вишневська Анастасія, вч.Климович Л.В.).

Під час захисту проектів учні були схожими на молодих вчених-екологів, адже крім створення і оформлення проектів відповідно до всіх вимог, вони пропонували свої бачення, реальні шляхи вирішення озвучених ними проблем. Можливо в майбутньому саме ці діти долучаться до покращення екологічного стану як Брусилівщини, так і всієї України.

Втілити в життя ідею проведення екологічного форуму нам допомогло технічне оснащення Брусилівської гімназії. Захід відбувся в біологічному кабінеті, який обладнаний згідно сучасних вимог. Вчитель біології Кушніренко Л.П. продемонструвала присутнім практичне застосування сучасних інформаційних технологій на уроках біології та екології.

Учасники семінару відвідали також мультимедіатеку. Всі були вражені і по доброму позаздрили учням гімназії, які щодня мають можливість використовувати сучасні технології навчання.

Методичне об’єднання вчителів природничого циклу розпочало добру справу. Надіємось, що проведення Екологічного форуму Брусилівщини стане традиційним щорічним заходом, до якого залучатимуться не лише школярі та вчителі, а і всі небайдужі до цих проблем жителі Брусилівщини.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень