A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Кубок з волейболу пам’яті  воїна-афганця Віктора Тимошенка

Дата: 13.02.2018 10:28
Кількість переглядів: 4

 

                                             

Війна – найбільша трагедія в історії людства.

          25 грудня 1979 року радянські війська були введені  в Афганістан для надання  допомоги місцевому населенню. Для тисячі солдат, їх батьків, матерів, сестер розпочалася жорстока кривава війна, яка тривала  понад 9 років.

          З України через афганську війну (1979-1989) пройшли 160 тис. осіб. Не повернулося з війни 3360 чоловік. Із них: загинуло 3280, пропало безвісті 80, поранено понад 8 тис, стали  інвалідами 3560 осіб. Після війни померло від ран, захворювань більше, ніж загинуло. Кількість інвалідів збільшилась вдвічі.

          Чи є у війнах переможці? Ні. У війнах не може бути переможців, бо всі в них переможені тим, що війна – це смерть, яка забирає найдорожче у людини – її життя; бо війна – це каліцтво, як духовне, так і фізичне; бо війна – справжнє пекло. Можна побудувати дороги, нові міста,  зорати поле  і посіяти зерно, підняти господарство. Але примусити  битися серце у мертвої людини – неможливо; залікувати зранену душу, не залишивши  величезного рубцю –неможливо; не бачити страхітливих снів, коли йдеш у бій і втрачаєш друга – неможливо.

          Закінчилась війна. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями. Але найвищою нагородою для тих, хто уцілів , є життя, а для загиблих – пам’ять.

          15 лютого ми відзначаємо як день виводу радянських військ з Афганістану.

         Тож в переддень цього дня, 10 лютого 2018 року, в с. Соловіївка  відбувся Кубок з волейболу пам’яті воїна-афганця Віктора Тимошенка. У спортивних змаганнях взяли участь 5 команд, а саме:  команда із с. Соловіївка, 2 команди із смт. Брусилова та 2 команди із с. Осівці.

           Спортсменів прийшли привітати О.О.Ненюк, перший заступник голови адміністрації, М.І.Чмуневич, начальник відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради, С.Ю.Кияниця, в.о. старости с. Соловіївка, М.Д.Козар, депутат Брусилівської селищної ради, П.В. Жуковський, заступник голови спілки воїнів-афганців. Особливою гостею свята була Тимошенко Катерина Василівна, мати загиблого воїна-інтернаціоналіста, яка із сльозами на очах та вдячністю в серці, за пам'ять про свого сина, спостерігала за спортивними змаганнями.

          Місця розподілилися наступним чином:

заслужене 1 місце та кубок здобула команда з смт. Брусилова «Сурикати»;

2 місце за командою з смт. Брусилова 1;

3 місце посіла команда із с. Осівці.

            Переможці були нагороджені грамотами та грошовими призами.

        Хочеться подякувати людям, які не стоять осторонь спортивного життя нашої громади, а завжди допомагають: і словом, і ділом. Виносимо щиру вдячність селищному голові Габенцю В.В., голові Брусилівської районної організації Блок П.Порошенка «Солідарність»  Боровому П.С., ТОВ «АСТ», Брусилівському опоблоку, ПП Душинському П.Л., Директору ТОВ «Агрофірма Брусилів» Варенику С.О.

А.Л.Іонченко,головний спеціаліст відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень