A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Навчальний заклад як простір освітніх можливостей

Дата: 23.10.2019 10:36
Кількість переглядів: 5

У Концепції «Нова українська школа» сказано, що одним із компонентів нової української школи має стати нове освітнє середовище. Обговоренню цього питання було присвячене виїзне методичне об’єднання заступників директорів з навчально-виховної роботи громади, яке відбулося 18 жовтня2019 року. Заступники відвідали сучасний, мабуть такий чи не єдиний в Україні, заклад загальної середньої освіти «Радовельський біотехнологічний ліцей» в Олевському районі Житомирської області. Було враження, що ми побували у школі майбутньому. Адже побачили заклад, який повністю відповідає тим вимогам, про які йдеться у Концепції: сучасний дизайн, новітні технології, зручні та якісні меблі, оснащення кожного навчального кабінету необхідними сучасними технічними та дидактичними засобами.  Всі ми по доброму позаздрили учням Радовельського ліцею, адже 5,5 ставок (18 х 5 + 9 = 99 годин) гурткової роботи  різноманітних напрямків (робототехніка, гончарство, кулінарія, хореографія, спортивні секції та багато ін.) - лише мрія кожного закладу освіти.  Після уроків школярі не спішать додому, а практично всі відвідують гуртки, які їм до душі. Вчителі до уроків готуються також у школі, адже у кожному класі крім звичайних дошок є інтерактивна панель, куди вміщено велику кількість матеріалу з кожного предмету, швидкісний інтернет працює у всіх куточках школи. А ще сучасна актова зала, велика яскрава їдальня, спортивна зала, затишні рекреаційні зони і багато іншого.

«Вільному розвитку дитини сприяє творче середовище. Таке середови-ще буде організовано в Новій українській школі» - говориться у Концепції. Радовельський технологічний ліцей – зразок такого навчального закладу.

Від імені всіх заступників директорів з навчально-виховної роботи велика вдячність заступнику з НВР Хомутецької ЗОШ І-ІІІ ст. Савчук Валентині Іванівні за організацію цікавої та пізнавальної поїздки.

                   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень