A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Самоосвіта - безперервний процес саморозвитку та самовдосконалення

Дата: 04.10.2021 11:25
Кількість переглядів: 6

Удосконалення методичної майстерності –

це передусім самоосвіта,

особисті ваші зусилля, спрямовані

 на підвищення власної культури праці

і, в першу чергу, культури мислення.

 В.Сухомлинський

У сучасних умовах реформування освіти радикально змінюється статус вчителя, його освітні функції, відповідно зростають і вимоги до його професійної компетентності. Тому актуальним сьогодні постає питання розвитку саме автономізаційної компетентності: здатності до саморозвитку, творчості, самовизначення, самоосвіти, конкурентоспроможності; готовності і потребі навчатися протягом усього життя. Тому особливого значення в наш час набуває проблема самоосвіти вчителя, спрямована саме на його професійний саморозвиток. Адже  ще В. О. Сухомлинський вважав, що педагог повинен постійно працювати над собою, тому  що він не має права зупинятися на досягнутому.

29 вересня відбувся семінар-екскурсія вчителів української мови та літератури «Самоосвіта - безперервний процес саморозвитку та самовдосконалення». У першій частині семінару учасники зібрання обговорювали теоретичні аспекти самоосвітньої діяльності педагога в умовах НУШ та напрямками її реалізації.  Особлива увага зверталася на те, сучасний вчитель має переосмислити свій педагогічний досвід, щоб реалізуватися як коуч, фасилітатор, тьютор, модератор освітньої траєкторії розвитку дитини, готуючи молодь до нових ролей  в інформаційному суспільстві. Учителька української мови та літератури Брусилівського ліцею №1 імені І.І.Огієнка  Медведчук О.В. поділилася з колегами досвідом  щодо організації роботи з розвитку сомоосвітніх умінь на шляху до особистісного зростання. Було переглянуто й обговорено відеоурок  вчителя.

Друга частина семінару – екскурсія до Романівського літературно-меморіальний музею-садиби родини Рильських не тільки збагатила педагогів новими враженнями і знаннями, а й стала для них мотивом формування безперервної самоосвіти.

Батьківська груша. Обхват 2,70 м, висота 20 м, вік близько 150 років


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень