A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Робота групи продовженого дня в умовах Нової української школи

Дата: 23.04.2019 13:43
Кількість переглядів: 18

19 березня 2019 року на базі  Морозівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум вихователів ГПД на тему «Робота групи продовженого дня в умовах Нової української школи».

Група продовженого дня є однією з провідних форм організації життєдіяльності молодших школярів. Допомогти дитині сформувати та реалізувати свій пізнавальний і творчий потенціал, соціально адаптуватися,  навчитися плідно використовувати свій вільний час – є одним із головних завдань школи, що розв’язується за допомогою ГПД.

Семінар відкрила завідувач Брусилівського методичного кабінету Кіщенко Ю.Г., яка звернула увагу на те, що відповідно до загальної мети освіти, місією початкової школи за Концепцією Нової української школи є різнобічний розвиток  особистості дитини, формування в неї загальнокультурних і морально-етичних цінностей, ключових компетентностей, необхідних життєвих і соціальних навичок.

Презентував заклад директор школи Коваль О.В., який наголосив, що кожен освітній заклад для відкриття нових перспектив власного розвитку може вибудувати  індивідуальну траєкторію, спираючись як на інтереси колективу, так і на можливості. Вимоги Нової української школи співпадають з основним завданням школи – підготувати дитину до дорослого життя, і справжній педагог повинен працювати на майбутнє.

В теоретичній частині семінару керівник районного методичного об’єднання вихователів ГПД Химченко Л.В. акцентувала увагу присутніх на особливостях організації діяльності груп продовженого дня, ознайомила з ефективними формами виховання та дозвілля, інноваційними підходами до роботи в групі продовженого дня, спираючись на вимоги Нової української школи. Вихователі ГПД ділились досвідом своєї роботи.

У практичній частині семінару учасники мали змогу відвідати  ігрове заняття «Свято весни і писанки», підготовлене вихователем ГПД Конюх С.І., на якому молодші школярі поглибили свої знання про одне з найдавніших і найбільших релігійних свят – Великдень.

Учасники семінару вкотре переконалися, що завдання, які стоять перед сучасним вихователем, дуже складні. Їх виконання потребує розуму і снаги, щедрої душі та професійних умінь, а головне – любові до дітей, відповідальності перед суспільством.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень