A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Масниця в Хомутецькому закладі дошкільної освіти

Дата: 03.03.2020 15:05
Кількість переглядів: 2

Останній тиждень перед Великим (Великоднім) постом в Україні називають Масницею. З неї розпочинається весняний цикл традиційних свят українців. Це неповторне, веселе, колоритне дійство, сповнене народних ритуалів та обрядів. Його полюбляють та відзначають і дорослі, і діти.

З піснями, танцями та народними іграми 28 лютого 2020 року відбулося свято Масниці у Хомутецькому закладі дошкільної освіти «Малятко» Брусилівської селищної ради. У народі кажуть «Масниця прийде, млинець та мед принесе».

Втомившись від холодів усі дружно проводжали зиму і закликали сонечко та весну. Діти розповідали  про традиції та обряди на Масницю, читали вірші, співали пісні про весну, водили хороводи. Під час виступу малюки проявили себе дуже яскраво та артистично. Скільки побажань, тепла, добра, любові лунало на адресу вихованців, батьків.

А яка ж Масниця без млинців? Тому, під веселу українську народну музику, господиня свята пригостила всіх учасників  приготовленими млинцями та духмяним  чаєм.

Саме завдяки таким святам вихователі закладу навчають дітей берегти та шанувати народні звичаї, традиції, що з покоління в покоління передаються нашими предками; прославляти свій рідний край та з любов’ю відноситися до всього прекрасного, що нас оточує.      

Уся Масниця – неймовірне дійство, яке кожному її учаснику запам’ятається на весь рік. Дорослі та малята були в захваті від свята.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень