A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

«Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Дата: 20.11.2019 15:17
Кількість переглядів: 4

На захід до 6 Державної пожежно-рятувальної частини смт. Брусилова завітали учні 5-7 класів Брусилівського ліцею №1 ім. І.І. Огієнка в кількості 40 чоловік. Головним завданням акції стало ознайомлення школярів з основними правилами пожежної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності населення, популяризація професії рятувальника. Рятувальники розповіли дітям про автомобіль та його оснащення, демонструючи та розповідаючи про можливості пожежно-рятувальної техніки, про пожежі та надзвичайні ситуації, наслідки яких бійцям доводилось ліквідовувати.

Захід  став для школярів цікавим наглядним уроком, на якому вони ознайомилися із діяльністю пожежно-рятувальної служби і  зрозуміли, якими важливим є правила безпеки життєдіяльності та заходи безпеки у повсякденному житті.

Під час цієї пізнавальної акції  дітям продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні у місцевому підрозділі. Також учні могли відчути себе у ролі справжніх рятувальників, одягаючи бойовий одяг та каски пожежних. В даному  конкурсі перемогла дівчинка Анастасія Войно.  Для хлопців та дівчат  це  було  дуже цікаво, адже  саме в такі миті і зароджуються мрії про вибір майбутньої професії. Працівники пожежно-рятувальної служби звернули  особливу увагу присутніх на  важливість дотримання основних правил безпечної поведінки у побуті, також діти дізналися, як правильно діяти у разі знаходження вибухонебезпечних або схожих на них підозрілих предметів, щоб не трапилося непоправне.

Рятувальники  розповіли, як правильно викликати Службу порятунку, які є номери телефонів екстрених служб, що робити у разі виявлення загоряння і як поводитися при знаходженні вибухонебезпечного предмета. Діти брали активну участь в опитуванні.

 Ця зустріч справила велике враження на школярів та вчителів, адже заходи у рамках акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» – це дуже важлива та переконлива  форма  навчання,  коли на конкретних прикладах  не тільки пояснюються такі прості, але важливі правила безпечної поведінки, а й зав’язується цікаве спілкування і діти вчаться відповідально ставитися до свого життя і життя своїх рідних і близьких.

Брусилівський районний сектор

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень