A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

"Сокіл"("Джура") 2018

Дата: 29.05.2018 10:20
Кількість переглядів: 4

У наш нелегкий, тривожний час, коли український народ безстрашно відстоює незалежність і цілісність рідної держави на Сході України, важливим завданням всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїх душах патріотичних почуттів, національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції. Саме з метою виховання у молодого покоління українців відданості Батьківщині та українському народу, готовності обороняти рідну землю, бути фізично розвиненими та духовно багатими проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).  Ідейні принципи цієї гри  виходять із лицарського покликання «Служіння Богові, Батьківщині, ближнім».

Цього року десять команд зі шкіл Брусилівської громади та Ставищенської селищної ради прийняли участь у цих нелегких змаганнях.

Підтримати та сказати напутні слова учасникам прийшли заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради В.В.Шкуратівський, начальник відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради М.І.Чмуневич, начальник Житомирського обласного управління комітету фізичного виховання та спорту, заслужений тренер України з легкої атлетики В.Р. Зорнік. Цікавий тренінг з дітьми провели голова обласної скаутської організації «Пласт» Олександр Чорний  та представник центру розвитку місцевого самоврядування Дмитро Клименко.

 Кращі з кращих виборювали призові місця у цілому комплексі конкурсних завдань. Рої (команди) мали представити на огляд журі, конкурентів та гостей заходу багато своїх навичок: це і вміння надати першу медичну допомогу, і продемонструвати свої творчі здібності та знання з історії, і вміння вправлятися зі зброєю та проходити туристичну смугу перешкод, і марширувати та вправно виконувати команди, а також облаштовувати свій козацький курінь, варити куліш та ночувати в лісі. Втомлені, але сповнені завзяття і молодецької енергії,  наші юні патріоти  протягом двох днів показували високий рівень знань козацької справи. Переможцями стали дві команди, а саме «Козацькі звитяги» КОНЗ «Брусилівська гімназія ім.Г.О.Готовчиця» та «Чорні запорожці» Лазарівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ». Друге місце завоювали «Нащадки козаків» Осівецького НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. – ДНЗ», третє –  «Патріот» Брусилівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Всі команди, які приймали участь у змаганнях отримають в подарунок палатки, а переможцям вже було вручено пневматичну  зброю, яка стане у пригоді  для тренування в точності зі стрільби.

Висловлюємо щирі слова вдячності тим, хто не стояв осторонь і допоміг в організації та проведенні  гри «Сокіл»(«Джура»), а саме:  селищному голові Габенцю В.В.,  Брусилівському районному сектору управління ДСНС України у Житомирській області, КУ «Центральна районна лікарня», КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги», КП «Добробут», голові громадської організації «Поліське козацтво св. Апостола Андрія Первозванного»  Венчагову В.В., Брусилівській ДЮСШ, ЦДЮТ «Мрія», всім педагогічним колективам, які займалися підготовкою дітей до даних змагань.

 Після закінчення «Джури» ми можемо впевнено сказати, що козацькому роду - нема переводу. Тож хочемо побажати командам продовжувати наші славні традиції, а переможцям – успіху в обласному етапі.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень