A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ НА УРОКАХ ФІЗИКИ

Дата: 25.04.2019 15:20
Кількість переглядів: 3

 

Освіта повинна крокувати в ногу з часом, тому сьогодні нагальною є потреба навчання на основі сучасних інформаційних технологій. Їх використання підвищує інформаційну культуру учнів, дозволяє використовувати значну кількість інформації, робить уроки цікавими, якісними і результативними, посилює мотивацію до навчання.

Серед усіх загальноосвітніх дисциплін фізика є найбільш доцільним курсом для використання ІКТ на навчальних заняттях, бо значна кількість графіків, таблиць, динамічність фізичних процесів, великі обсяги довідкового матеріалу й формул, лабораторні роботи вимагають залучення електронних освітніх ресурсів. Тому майстер-клас "ІКТ на уроках фізики" із проведенням практичної частини, запропоновані вчителем фізики Осівецького НВК Заєць Ольгою Миколаївною, були дуже цікавими і корисними для вчителів фізики закладів освіти Брусилівської селищної ради.

Педагог продемонструвала на практиці окремі програмні засоби, апробовані  у її  щоденній педагогічній діяльності, які вона використовує при активізації пізнавальної діяльності учнів, при  поясненні нового матеріалу, при перевірці і оцінюванні знань учнів.

Усі вчителі фізики, присутні на майстер-класі, були залучені до активної роботи: вчилися складати тести із використанням програмних засобів, використовувати QR-коди для опитування учнів та ін.

Ольга Миколаївна ще раз переконала всіх присутніх у тому, що сучасний урок буде успішним і цікавим для учнів, якщо на ньому використовуються новітні технології навчання.

       

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень