A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Ефективні підходи для розвитку мовленнєвої компетентності дошкільників

Дата: 12.12.2019 16:53
Кількість переглядів: 12

Сьогодні сучасні заклади дошкільної освіти потребують фахівців, здатних бачити і розуміти особливості мовленнєвого розвитку кожної дитини. З урахуванням цього обирати найбільш ефективні шляхи впливу на дитяче мовлення, а точніше, спосіб взаємодії з дитиною для вирішення дидактичних завдань та створювати свої оригінальні способи управління мовленнєвим розвитком дитини.

Тож 10 грудня 2019 року на базі ЦДЮТ «Мрія» відбувся семінар-практикум для вихователів закладів дошкільної освіти Брусилівської селищної ради за темою: «Поглиблення та систематизація знань вихователів, щодо використання ефективних підходів для розвитку мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку», який провела вихователь Хомутецького ЗДО «Малятко» Філоненко Тетяна Олександрівна.

Семінар розпочався із вправи «Про саму себе», де учасники зібрання створювали свої герби та, розповідаючи про себе, презентували їх. Познайомившись один з одним, вихователі шляхом жеребкування поділилися на дві групи. Кожна група отримала своє цікаве завдання, де потрібно було скласти перелік рис які, на їх думку, сприяють ефективному спілкуванні або викликають конфлікти у спілкуванні. Продовжився семінар вправою «Розшифруй рису характеру», де потрібно знайти відповідність між прислів’ям та рисами характеру. Щоб трішки відпочити Тетяна Олександрівна запропонувала використати м’ячики су-джоку. Методичне засідання закінчилося грою-вправою «Коробочка відчуттів» та виготовленням атрибутів до цієї гри.

Щира подяка керівнику закладу Ковальчук Надїї Григорівні, вихователю дошкільної групи Філоненко Тетяні Олександрівні та музичному керівнику Плохотнюк Вікторії Валеріївні за організацію та проведення цікавого, продуктивного та змістовного семінару. Всі учасники отримали задоволення і пішли з багажем корисних практичних порад, що сприятимуть підвищенню компетентності та професійного зростання вихователів.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень