A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти та спорту Брусилівської селищної ради

Андріївські вечорниці

Дата: 26.01.2018 09:42
Кількість переглядів: 9

           Як добре, що діти звертаються до минулого. Ріднішими їм  будуть батьківські пороги, бо у людини повинно жити святе, інакше душа зачерствіє – і  в неї нічого не можна буде вкласти. Тож нехай оживе одна із сторінок молодості наших предків.

       13 грудня у закладах дошкільної освіти Брусилівської селищної ради  було проведено свято «Андріївські вечорниці». Свято пройшло у святковій особливій формі.

     Діти підійшли з великою відповідальністю до його проведення. Це святкове дійство супроводжувалось цікавими ворожіннями, ліпленням  та поїданням вареників, українськими народними піснями, танцями, а також різними змаганнями та конкурсами. Вечорниці пройшли в українському стилі: хата, прикрашена вишитими рушниками, стара піч, лави, застелені різнокольоровими доріжками, стіл, накритий білою скатертиною, дівчата та хлопці у вишитому вбранні .

         Дуже всім сподобалось ліпити вареники, вихованці з великим захопленням брали участь у дійстві.

       Наприкінці свята дівчата винесли сонячну Калиту, до якої прив’язали червону стрічку, і підв’язали її до стелі. Пан  Коцюбинський, підстрибуючи на коцюбі, мусив відкусити шматочок Калити, потім після нього всі хлопці -по шматочку, а решту розламали і роздали дівчатам та всім присутнім, бо на Андрія обов’язково треба відкусити шматок, щоб на той рік стати здоровішими та сильнішими.

     Тож хочеться сподіватись, що свято  Андрія залишило  у дітей добрий слід. Отже, давайте повертати українські народні традиції та прививати підростаючому поколінню любов до української культури.

 Н.М.Макаревич, методист методичного кабінету


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень